De bekende muziekdienst Spotify gaat applicaties van derden toestaan die gebruik maken van de muziekdiensten van het bedrijf. Het bedrijf heeft zelf een API beschikbaar gemaakt voor ontwikkelaars waarmee zij een applicatie rondom Spotify kunnen bouwen.

Dit heeft het Zweedse bedrijf gisterenavond bekendgemaakt op een hiervoor speciaal georganiseerde persconferentie. Echter is dit nog niet alles, zo gaat Spotify een aantal gratis applicaties aanbieden en lanceert het bedrijf binnenkort een eigen App Store waarin deze applicaties te vinden zullen zijn. Twee van deze nieuwe applicaties zouden naar verluidt op zeer korte termijn al hun intrede doen. Het zou hierbij om een app gaan die de songteksten uit een nummer toont, De tweede app voorziet je van informatie over concerten van een bepaalde artiest in de buurt van je omgeving.

De API die het bedrijf nu aan ontwikkelaars gaat bieden geeft men de mogelijkheid om gegevens van spotify uit te lezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan informatie over een nummer, muzikant of album. Voordat de applicatie beschikbaar mag worden gemaakt zal Spotify echter de app wel controleren op kwaliteit. In de App Store zal er ruimte zijn voor zowel gratis als betaalde applicaties. Voorlopig zal het hier echter alleen gaan om applicaties voor desktop en laptops. Smartphones blijven voorlopig nog even uit.