Volgend jaar op de Mobile World Congress in Barcalona zal Samsung de Galaxy S III introduceren. De Zuid-Koreaanse telefoonproducent wil halverwege 2012 het toestel wereldwijd lanceren. Het toestel zal volgens insiders het volgende vlaggenship van Samsung worden.

Dat is het laatste gerucht dat ten ronde gaat op het internet over de opvolger van de populaire Galaxy S II. Naast een mogelijke lanceringsdatum wordt er al enige tijd gespeculeerd over de technische specificaties van de Galaxy S III. Er zou een presentatie zijn uitgelekt met informatie over het nieuwe toestel.

Volgens de geruchten zou de Galaxy S III over een quad-core processor beschikken met een klokfrequentie van 2,0 GHz. Verder zou de Galaxy S III 32GB aan opslagcapaciteit krijgen en 1,5GB aan werkgeheugen. Het beeldscherm zou maar liefst 4,65 inch groot zijn, aanzienlijk groter dan de meeste huidige toestellen. De resolutie van het beeldscherm wordt opgeschroeft naar 1280×1024 pixels en heeft een pixeldichtheid van 352 pixels per inch. Ook zou Samsung haar Super AMOLED III-technologie toepassen in het nieuwe toestel.

De Galaxy S III zou niet meer dan 9mm dik worden en deels een glazen en deels een metalen behuizing krijgen. De camera zou maar liefst 10 megapixels zijn, waarmee gebruikers videofilms in full HD zouden kunnen maken. Eveneens zou het toestel beschikken over een NFC-chip, om bijvoorbeeld mobiele betalingen te verrichten. Ook zal toestel over het besturingssysteem Android Ice Cream Sandwich beschikken.

Voorlopig moeten we deze specs met een korreltje zou nemen, omdat het vooralsnog geruchten zijn. Maar als de nieuwe Galaxy S III daadwerkelijk over deze technologische hoogstandjes beschikt, zal het een goede opvolger van de S II kunnen zijn. Of het toestel ook kan evenaren met de binnenkort te verschijnen iPhone 5, is nog moeilijk te zeggen op dit moment omdat er nog geen specificaties van de nieuwe iPhone bekend zijn. Daarnaast wordt er ook nog een nieuwe Nexus telefoon van Google verwacht, de Nexus Prime, die ook door Samsung wordt ontwikkeld. Deze nieuwe Nexus smartphone zal waarschijnlijk beter zijn dan de Galaxy S II op basis van de specificaties, maar de vraag is hoe dicht die bij de zojuist genoemde specificaties van een mogelijke Galaxy S III zal komen.

Het is mogelijk dat Apple of Samsung elkaar voor de rechter zal slepen vanwege vermeende patentinbreuken op de Galaxy S III of de iPhone 5. Op dit moment zijn er wereldwijd meerdere rechtszaken gaande tussen beide fabrikanten.