2min

Tags in dit artikel

, , ,

Motorola komt mogelijk ook met een eigen 7 inch tablet op de markt. Hoewel het nieuws nog niet officieel is aangekondigd is er wel al een foto uitgelekt van de nieuwe tablet van Motorola. De nieuwe tablet zou dit jaar nog op de markt moeten verschijnen.

In januari van dit jaar kondigde Motorola zijn eerste tablet de Xoom aan. Met deze tablet kon Motorola niet het succes van de iPad 2 evenaren. In de eerste maand wist Motorola slechts 75.000 exemplaren te verkopen. Ter vergelijking: Apple wist maar liefst 300.000 iPads te verkopen in de eerste week na de lancering. Sommige journalisten spraken zelfs van een "flop".

‘Tijd om met een nieuwe tablet te komen’ moet Motorola gedacht hebben. In navolging van enkele andere fabrikanten komt ook Motorola met een 7 inch tablet. Dit nieuws bracht Motorola al eerder naar buiten, maar zei toen nog niets over een lanceerdatum. Het is nog niet officieel, maar er is wel al een foto uitgelekt waarop deze nieuwe tablet afgebeeld zou staan. De foto is van dermate slechte kwaliteit dat we er eigenlijk niets zinnigs over kunnen zeggen. Op het eerste oog lijkt de tablet kleiner en net zo dun als alle andere tablets, maar schijn kan bedriegen. Wel is goed te zien dat de tablet afgeronde randen heeft.


De tablet heeft nog geen naam. Precieze technische specificaties en prijsindicaties zijn eveneens onbekend. Vermeend zou de tablet op Android Honeycomb draaien en beschikken over een micro-USB en micro-HDMI-poort. Voor meer duidelijkheid zullen we op de aankondiging van Motorola moeten wachten.