2min

Tags in dit artikel

,

Motorola zal na verluidt een 10.1 inch Xoom 2 en een kleine 8.2 inch Xoom 2 Media Edition op de markt brengen. Afgelopen week zagen we al de ogenschijnlijk 7 inch tablet voorbij komen en gisteren lekte de eerste foto’s van de mogelijke 10.1 inch Xoom 2 uit.

Een anonieme bron van Thisismynext meldt vandaag dat Motorola twee tablets zal lanceren als opvolgers van de Xoom; de Xoom 2 en de kleinere Xoom 2 Media Edition. De 10.1 inch tablet zal wat betreft specificaties net iets beter zijn dan de huidige Xoom. Het scherm zal bestaan uit een 10.1 HD IPS display met een anti-reflectie laag, een dual-core 1.2GHz processor, 1GB RAM geheugen, een batterij die 11 uur meegaat en een design dat slechts 8.8mm dik is.

De kleine Xoom 2 genaamd Media Edition zal beschikken over een 8,2 inch display met eveneens HD IPS. Het gewicht van de tablet zal aanzienlijk laag liggen doordat het chassis gemaakt zal zijn van aluminium en magnesium. Ook zal de Xoom 2 beschikken over een infrarood zender. Hiermee is het mogelijk om cinema apparatuur te bedienen.

Xoom 2 zal zo te zien uitgerust zijn met Android Honeycomb.

Motorola heeft na verluid aangegeven de tablet te willen plaatsen in de e-readers markt. Dit heeft verbazing opgewekt bij concurrenten. Wellicht dat Motorola de Media Edition qua hardware en software minimaal uitrust om het inderdaad een geavanceerde e-reader te laten zijn.

Volgens Thisismynext is de codenaam vaan de media Edition ‘Flemming’. Uit de opgedoken foto’s kunnen we halen dat de tablet in ieder geval draait op Android 3.2 Honeycomb. Wanneer de tablet op de markt verwacht wordt is nog onduidelijk.