2min

Tags in dit artikel

, , ,

Als we de geruchten mogen geloven komt Google binnenkort met een eigen 7-inch tablet op de markt wel zal draaien op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. De tablet zou volgens de geruchten 199 dollar gaan kosten en hiermee de concurrentie aan gaan met de Kindle Fire van Amazon.

Leveranciers van Google-producten hebben gemeld aan Digitimes dat Google een 7-inch tablet zal gaan uitbrengen. De lanceerdatum zal volgens de bronnen ergens in maart of april zijn. Al eerder sprak Google topman Eric Schmidt over de komst van een eigen Google tablet, maar die die tablet zou beschikken over de beste specificaties tot nu toe. Al eerder bracht Google een tablet uit in samenwerking met Motorola, de Motorola Xoom. Deze tablet was destijds de eerste tablet met Android Honeycomb, het grote succes van deze tablet bleef echter uit.

Inmiddels is Google weer een stap verder en is het tijd voor een nieuwe tablet met Android’s nieuwste versie Ice Cream Sandwich. Inmiddels heeft Google al wel een smartphone gelanceerd met Ice Cream Sandwich maar nog geen tablet. Google koos ervoor om de smartphone samen met Samsung te ontwikkelen, de Galaxy Nexus. Met wie Google samen een tablet gaat ontwikkelen is nog onduidelijk.

In elk geval kiest Google voor de eigen producten vaak eerder voor de beste specificaties dan de goedkoopste. Hierdoor zijn de Google-producten eigenlijk altijd gericht op de high-end markt en dus nooit erg goedkoop. Het gerucht over een 199 dollar tablet van Google klinkt dan ook niet erg logisch. Toch is dat het gerucht wat nu de ronde doet.