2min

Tags in dit artikel

, , , ,

HTC gaat vanaf volgend jaar minder metaal en meer plastic in de behuizing van zijn smartphones verwerken. Vanaf volgend jaar zal het aantal toestellen met metaal in de behuizing gehalveerd worden ten opzichte van 2011.

In zo’n 60 procent van alle smartphones die HTC dit jaar heeft geproduceerd is metaal verwerkt in de behuizing. Dat wil de telecomfabrikant terugdringen naar 30 procent, een halvering ten opzichte van nu.

Dit nieuws is niet bij iedereen goed gevallen. De aandeelhouders van de Taiwanese metaalproducent Catcher reageerden niet positief op het nieuws. Catcher maakt namelijk een groot deel van de behuizingen voor HTC. Als HTC minder metaal wil verwerken in de behuizing, is dat niet goed voor dat bedrijf. De koers van de metaalproducent daalde vorige week dan ook met 2,1 procent.

Sommige analisten beweren dat Catcher door het voornemen van HTC volgens jaar weleens 15 tot 20 procent minder inkomsten zal genereren. Catcher wilde geen commentaar geven op het nieuws, maar benadrukte dat de vraag naar aluminium unibodybehuizingen nog steeds groot is. Het bedrijf zou onlangs nieuwe orders hebben ontvangen van partners die zakelijke notebooks maken. Het bedrijf is zowel optimistisch over de winstverwachting van 2011 als volgend jaar en ziet dan ook geen reden om deze prognoses bij te stellen.

Metaal biedt smartphones over het algemeen een betere bouwkwaliteit dan plastic en ligt gevoelsmatig beter in de hand. Een nadeel daarvan is dat het gewicht van het toestel toeneemt. Door meer plastic en minder metaal in de behuizing te verwerken wil HTC hier iets aan doen. Daarnaast heeft meer plastic verwerken in de behuizing nog een voordeel: het zorgt voor een betere ontvangst van het telefoonsignaal, een veelgehoord probleem bij de deels metalen iPhone 4.