Met de invoering van de nieuwe mobiele abonnementen krijgen veel klanten te maken met een datalimiet. Om te zorgen dat je niet over dit limiet heen gaat komt KPN nu met een eigen applicatie waarmee je dit piekfijn in de gaten kan houden.

De applicatie is inmiddels verschenen voor iOS en Android. Ondanks de naam anders doet vermoeden zit je niet vast aan KPN als provider. De KPN MB Meter doet namelijk ook zijn werk wanneer je bijvoorbeeld aan bent gesloten bij bijvoorbeeld T-Mobile, Vodafone of een andere provider. KPN is de eerste provider uit Nederland die met een eigen applicatie op de markt komt waarmee je je mobiele verbruik kan meten.

Zo wordt er onder andere het verbruik via 3G of GPRS bijgehouden en worden ook het aantal verbruikte MB’s via een Wi-Fi verbinding getoond. Om het verbruik zo accuraat mogelijk te houden ververst de applicatie het verbruik bij elke wisseling van zendmast. Wanneer je echter lange tijd van de zelfde mast gebruik maakt dien je zelf de applicatie te openen om hem te laten verversen. KPN geeft vooraf al wel aan dat er de mogelijkheid bestaat dat er een kleine foutmarge in de applicatie kan ontstaan.

Naast het huidige verbruik kan er in de applicatie ook naar het verbruik van afgelopen dagen of maanden gekeken worden. Daarnaast kan er ook een limiet ingesteld worden. Wanneer je in de buurt van dit limiet komt of je er dreigt overheen te haan zal de applicatie hiervan melding maken. Wat wel het vermelden waard is is dat de applicatie je verbruik per kalendermaand berekent. Echter komt het voor dat je provider een ander tijdbestek aanhoud. Deze kan bijvoorbeeld ingaan op de negende van de maand bijvoorbeeld. Daarnaast dien je elke keer dat je iPhone uit heeft gestaan de applicatie op te starten.