2min

Tags in dit artikel

, , ,

De Aziatische telecomfabrikant Huawei gaat volgend jaar een eigen, high-end smartphone naar Europa brengen. Hiermee wil Huawei definitief doorbreken op de Europese markt.

In januari van dit jaar zette de Aziatische telecomproducent de eerste stappen om zijn smartphones en tablets in Nederland aan te bieden. En hoewel Huawei een grote speler is op de Aziatische markt, bleek het niet in staat om zijn producten (de IDEOS-serie) hier in Nederland aan de man te brengen.

Huawei wil nogmaals proberen om in Europa voet aan wal te zetten. Ditmaal komt de Aziatische telecomproducent met een high-end smartphone naar het Europese continent: de Honor. Dit toestel beschikt over onder meer een 4 inch scherm en een 1,4 GHz processor. Verder is het toestel uitgerust met een 8 Megapixel camera, waarmee gebruikers HDR-foto’s kunnen maken. Wie het toestel koopt krijgt er gratis 160GB aan opslagcapaciteit in de cloud van Huawei bij. Verder heeft de batterij een vermogen van 1900mAh en is het toestel uitgerust met DLNA, GPS en HSDPA.

In welke landen de Honor-smartphone in Europa zal verschijnen is nog niet bekend. Het zou niet vreemd zijn als Huawei Nederland hierbij overslaat vanwege het mislukte avontuur met de IDEOS X5. Een exacte lanceerdatum en het prijskaartje zijn vooralsnog evenmin bekend.

Huawei is vooral bekend omdat het smartphones voor de onderkant van de markt fabriceert: de meeste toestellen kosten rond de honderd euro. Een maand geleden kondigde CTO Steven Gray al aan dat Huawei de Europese markt wil gaan veroveren. Over de strategie die het bedrijf hierbij gaat volgen wilde Gray nog niets zeggen. "We zullen concurrenten voorbijstreven wat betreft prestaties. We zullen een breder aanbod bieden met duurdere smartphones, maar de goedkope telefoons blijven ook beschikbaar", aldus Gray in het interview.