2min Devices

BlackBerry ontkent aankondiging nieuwe tablet

BlackBerry, het voormalige Research in Motion, ontkent dat er een nieuwe PlayBook-tablet onderweg is of is aangekondigd. Dit terwijl een Indiase medewerker van BlackBerry de komst van de tablet bevestigd zou hebben tegenover de website Know Your Mobile. Volgens BlackBerry is er alleen aangekondigd dat het BlackBerry 10-besturingssysteem beschikbaar zal komen op de bestaande PlayBooks.

BlackBerry ontkent aankondiging nieuwe tabletHet lijkt er een beetje op dat Sarim Aziz, hoofd van BlackBerry’s Aziatische afdeling voor ontwikkelaars, voor zijn beurt heeft gesproken. Hoewel BlackBerry nu in alle toonaarden ontkent dat er een nieuwe PlayBook in ontwikkeling is met het nieuwe BlackBerry 10-besturingssysteem welke later dit jaar zou moeten verschijnen, heeft Sarim Aziz dit toch echt bevestigd tegenover de website Know Your Mobile.

Ook is het helemaal niet onlogisch als BlackBerry met nieuwe PlayBook-tablets op de markt zou komen. Het is al weer enige tijd geleden dat de huidige PlayBooks werden geintroduceerd en zowel op hardware als op softwaregebied zijn er in de tussentijd bij de concurrentie voldoende innovaties doorgevoerd om nieuwe tablets te introduceren.

BlackBerry hield eind januari een grote persconferentie waarbij het nieuwe BlackBerry 10-besturingssysteem werd gepresenteerd in combinatie met twee nieuwe BlackBerry-smartphones. De BlackBerry Z10 en de BlackBerry Q10. De Z10 is een smartphone met een groot touchscreen en de Q10 is een smartphone met een touchscreen en een volwaardig fysiek qwerty-toetsenbord, waarmee de BlackBerry’s in het verleden bekend zijn geworden. BlackBerry zal toestellen met fysieke toetsenborden blijven maken, maar zet ook veel serieuzer in op volwaardige touch-toestellen zonder toetsenbord. BlackBerry hoopt met deze nieuwe toestellen en BlackBerry 10 haar marktpositie weer terug te winnen en beter vast te kunnen houden in de toekomst.

Bron:Know Your Mobile