2min

Tags in dit artikel

, , ,

Bert Nordberg, de CEO van Sony Ericsson, erkent dat het een strategische fout heeft gemaakt door de iPhone te negeren bij diens lancering. "We hadden de iPhone direct serieus moeten nemen", aldus de topman.

Ondanks het feit dat Bert Nordberg nog niet de CEO was bij Sony Ericsson, voelt hij zich desondanks wel verantwoordelijk voor de grove inschattingsfout van het telecombedrijf. De iPhone bleek een geduchte concurrent te zijn die een flinke hap heeft genomen uit het marktaandeel van Sony Ericsson: zowel op de markt voor smartphones als gewone mobiele telefoons heeft Sony Ericsson flinnk moeten inleveren aan Apple.

Desondanks is Nordberg niet van mening dat zijn bedrijf naast Android nog meer besturingssystemen moet gaan ondersteunen. Het besturingssysteem van Google is in zijn ogen nog sterk genoeg. Windows Phone, het mobiele besturingssysteem van Microsoft moet zich eerst maar eens zien te bewijzen op de markt voor mobiele besturingssystemen. "Op dit moment zou ik me niet prettig voelen bij een investering in een platform dat nog niet zo sterk is als ons huidige. Daarom houden we het tot op heden bij Android, ondanks het feit dat ik wel nieuwsgierig ben naar Windows Phone", aldus Nordberg.

Nokia, HTC, LG en Samsung hebben meer vertrouwen in het nieuwe besturingssysteem en komen binnenkort met hun eigen toestellen die op Windows Phone werken. Volgens de laatste geruchten zal Nokia richting het einde van het jaar hun eerste toestel dat draait op Windows Phone 7 Mango introduceren.