2min

Apple is deels verantwoordelijk voor de huidige vormgeving en functionaliteit van het besturingssysteem Windows Phone 7. Met iOS introduceerde Apple een revolutionair en innovatief besturingssysteem. Om de concurrentie met Apple aan te gaan besloot Microsoft hun operating system volledig om te gooien.

"Apple heeft grote veranderingen teweeggebracht in de IT-branche, omdat het unieke dingen maken die ook zeer aantrekkelijk zijn voor consumenten", aldus Terry Myerson, de man die al sinds 2008 aan het hoofd van de mobiele afdeling van Microsoft staat. "Wij wilden reageren met iets dat concurrerend was, maar niet hetzelfde" vervolgt de topman.

Eind 2008 organiseerde Myerson een vergadering met als onderwerp de toekomst van mobiele apparaten. Wat aanvankelijk een doodnormale vergadering leek te zijn, bleek al snel uit te draaien op een marathonzitting die ruim zeven uur duurde. De belangrijkste conclusie van deze meeting was dat Microsoft zijn besturingssysteem Windows Mobile over een geheel andere boeg zou moeten gooien.

Myerson zegt dat het bedrijf de bodem had bereikt. "Dat bood de mogelijkheid om nieuwe dingen uit te proberen, een nieuw team samen te stellen en een nieuwe koers uit te zetten", zegt Myerson. In de daarop volgende jaren investeerde Microsoft veel geld om een nieuw, goed ogend en beter functionerend besturingssysteem voor mobiele apparaten te ontwikkelen. Het resultaat van deze inspanningen is het huidige Windows Phone 7.

Het feit dat Microsoft enkele jaren heeft besteed aan het ontwikkelen van een nieuw besturingssysteem, heeft ervoor gezorgd dat Apple en Google momenteel een stevige positie innemen op deze markt. Of Microsoft met Windows Phone 7 in staat zal zijn om naast deze twee giganten te concurreren, is voorlopig koffiedik kijken. De Finse telecomfabrikant Nokia valt of staat]Nokia valt of staat[/url] met het succes van Microsofts besturingssysteem.