2min

Fabrikant AC Ryan heeft gisteren de VEOLO gelanceerd, een Smart Android Hub als settopbox voor je televisie. Naast het afspelen van mediabestanden kan het apparaat ook gebruikt worden om Android-applicaties te tonen op je televisie en beschikt het over een eigen browser.

Hiermee wil AC Ryan een compleet digitaal home entertainment apparaat op de markt brengen. Gebruikers kunnen het toestel aansluiten op hun televisie. Vervolgens kunnen ze de mediastreamer gebruiken om bijvoorbeeld videofilms te bekijken.

Ook kunnen gebruikers met de VEOLO op internet en Android-apps bekijken op hun televisie, maar bijvoorbeeld ook gamen, e-mail checken en sociale netwerken bijhouden. VEOLO draait op dit moment op het besturingssysteem Android 2.2 Froyo. De ingebouwde webbrowser ondersteunt ook websites die gebruik maken van Flash en/of HTML5, ook is er ondersteuing voor Java aanwezig.

De nieuwe settopbox van AC Ryan beschikt over een ARM Cortex A9 processor die geklokt is op een snelheid van 1 GHz. De mediaspeler is eveneens voorzien van 512 MB DDR3-geheugen en 3D Graphics Hardware Acceleration Engine met OpenGL ES support. Voor het opslaan van apps is slechts 4 GB aan flashgeheugen aanwezig. Eveneens is de VEOLO voorzien van 802.11 b/g/n WiFi, een 10/100/1000 Mbps LAN-aansluiting, een HDMI 1.3 poort, twee USB 2.0 poorten en biedt het ondersteuning voor een maximale resolutie van 1080p. Tot slot levert AC Ryan een 3-in-1 remote bij het toestel die is voorzien van een qwerty-toetsenbord welke je toetsenbord en muis vervangt.

De AC Ryan VEOLO zal vanaf volgende maand in de winkel verkrijgbaar zijn. De verkoopprijs bedraagt 199,90 euro.