2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Inleiding

AC Ryan heeft als een van de eerste bedrijven eind 2011 een mediaspeler uitgebracht met Android. AC Ryan is zeker geen onbekende op de mediaspelermarkt, zo bracht het bedrijf al eerder de PlayOn!HD, PlayOn!HD Mini en PlayOn!HD 2 uit. Qua Android-mediaspelers is de markt echter wat minder bevolkt. Dit is de eerste Android-mediaspeler van AC Ryan en qua andere Android-mediaspelers testten we eerder al de Xtreamer Prodigy. Deze mediaspeler was echter slechts gedeeltelijk Android. De Prodigy voegde namelijk enkele applicaties van Android toe. Conclusie van het Android-gedeelte van de Prodigy was dat het mislukt is, omdat de Android-applicaties praktisch onbruikbaar waren. Dit kwam mede door de bediening: voor Android-applicaties is de standaardafstandbediening verre van toereikend, maar vooral door de specificaties. Het ontbreken van een ARM-processor in de Prodigy zorgde ervoor dat het apparaat niet genoeg rekenkracht heeft om Android-apps soepel te draaien.

AC Ryan gaat met de Veolo een stuk verder. In plaats van slechts een gedeelte van Android toe te voegen, draait deze mediaspeler gewoon het complete OS. Of ook dat een goed idee is, blijft nog maar de vraag. Het is namelijk geen geheim dat Android niet ontworpen is voor grote schermen (in ieder geval niet de versie die de Veolo draait, namelijk 2.2 Froyo), laat staan speciaal voor de tv. Google is daar zelf overigens wel mee bezig, maar dan in de vorm van Google TV. Echter, dat initiatief is op dit moment nog niet echt succesvol.

De Veolo is overigens meer een ‘smart Android hub’ dan een echte, klassieke mediaspeler. Wat dat precies betekent, wordt zo direct duidelijk, maar het komt er eigenlijk op neer dat de Veolo een soort tv-uitbreiding is. Je moet dan denken aan de smart-tv’s van bijvoorbeeld PHILIPS en Samsung, maar dan in de vorm van een mediaspeler en op basis van het in ieder geval op smartphones populaire Android-platform.