De eerste foto van Samsungs Galaxy S III is opgedoken op het internet. Hoewel de foto wat vaag is zijn enkele technische specificaties wel goed af te lezen.

De foto is gemaakt tijdens een interne presentatie van de nieuwe Samsung Galaxy S III. Met hoofdletters is duidelijk op de foto te lezen "copying or reproduction is not allowed". Een van de aanwezigen heeft zich daar kennelijk weinig van aangetrokken en deze foto laten uitlekken.

In de rechterbovenhoek is de Galaxy S III te zien. Op de eerste regel is te lezen dat het toestel in 2012 zal verschijnen. Een weinig specifieke tijdsaanduiding, maar volgens de laatste geruchten zal de opvolger van de S II begin volgend jaar wereldwijd verschijnen. Verder is te lezen dat de S III over een 1,8 GHz dual-core processor beschikt. Verder is het nieuwe toestel voorzien van 2 GB RAM-geheugen, een 4,6-inch Super AMOLED Plus HD scherm en een 12 megapixel camera aan de achterzijde.

Deze technische specificaties verschillen op sommige punten met wat Techzine eerder schreef. Volgens de informatie die toen beschikbaar was zou de Galaxy S III beschikken over een 2 GHz quad-core processor, een werkgeheugen van 1,5 GB en een camera van 10 megapixel. We waarschuwden toen al om die specificaties met een korreltje zout te nemen. Datzelfde geldt voor deze gegevens. Ook al zijn ze afkomstig van een interne presentatie, het is altijd mogelijk dat Samsung op het laatste moment enkele wijzigingen aanbrengt.


Het is mogelijk dat de Galaxy S III vertraging oploopt. Door de lopende juridische conflicten tussen Apple en Samsung zou het ons niet verbazen als Apple tegen die tijd naar de rechter stapt om een import- en verkoopverbod af te dwingen vanwege vermeende patentinbreuken. Beide partijen voeren al enkele maanden meerdere rechtszaken in diverse landen, waaronder de Verenigde Staten, Japan, Frankrijk, Duitsland, Italië, Zuid-Korea en Australië.