1 min

Nu HP heeft besloten om de PC-tak niet af te splitsen van het bedrijf en te verkopen kan er weer vooruit worden gekeken. Een van de vragen die de nieuwe CEO, Meg Whitman, kon beantwoorden aan de LA Times is dat het bedrijf zeker plannen heeft om tablets op de markt te brengen met Windows 8.

Nu is dit natuurlijk geen hele grote verrassing, waarschijnlijk zal 9 van de 10 grote computer fabrikanten plannen hebben om tablets te gaan maken met Windows 8. Uiteindelijk zijn er ook al legio fabrikanten die Android-tablets op de markt brengen. Wat wel opmerkelijk is, is dat recent de hele HP Touchpad lijn met het WebOS besturingssysteem is geannuleerd door HP.

De ontwikkeling van het WebOS besturingssysteem is echter niet gestaakt en gaat gewoon door, nu geeft HP ook aan nog tablets op de markt te gaan brengen met Windows 8 in de toekomst. Een combinatie van de twee een nieuwe tablet met WebOS staat echter voorlopig niet op de planning van HP. Maar het is duidelijk ook niet uitgesloten dat dit niet gebeurd.

Als HP net zo snel terug gaat komen op het verkopen van de computerdivisie als het maken van tablets met WebOS, dan hebben we volgende week weer een nieuwtje.