Enkele providers wereldwijd weigeren om de Apple iPhone 4S te verkopen. Apple zou namelijk te strenge eisen stellen aan de verkoop van haar nieuwste smartphone.

Zo stelt Apple bijvoorbeeld de voorwaarde dat de providers per telefoon een flink bedrag moeten afstaan aan de fabrikant, een bedrag dat vele malen hoger ligt dan bij vergelijkbare andere toestellen. Daarnaast zou Apple de providers ook verplichten tot zeer grote afnames. Deze voorwaarden hebben ervoor gezorgd dat bijvoorbeeld US Cellulor, de op vijf na grootste provider in de Verenigde Staten, weigert de iPhone 4S aan te bieden. Echter sluit de provider de verkoop van de iPhone 4S in de toekomst niet uit.

Volgens de CEO van US Cellulor, Mary Dillon, zijn de huidige voorwaarden uiterst risicovol wanneer er wordt gekeken naar bijvoorbeeld winstgevendheid. Daarnaast is het ook van de Tsjechische provider Telefonica bekend dat zij de iPhone 4S niet in haar assortiment op zal nemen. In Nederland hebben alle provider wel de iPhone 4S in hun assortiment opgenomen. Ondanks dat de voorverkoop in veel landen de nodige records verbrak zijn er nog geen cijfers bekend die betrekking hebben op ons kleine kikkerlandje.