Hoe het precies werkt is nog niet duidelijk maar Motorola komt waarschijnlijk binnenkort met de Motorola Corvair, een 6 inch Android-tablet die lijkt te fungeren als een soort afstandsbediening. Volgens The Verge wordt het apparaat momenteel getest door verschillende Amerikaanse kabelproviders.

Volgens de afbeeldingen is het een dedicated controller, wat zou betekenen dat die ook zelfstandig kan werken. Al klinkt het ook niet onwaarschijnlijk dat die gaat samenwerken met verschillende settopboxen, waarschijnlijk ook van Motorola. In elk geval lijkt een van de mogelijkheden te zijn dat het beeld van de tablet draadloos zichtbaar kan worden gemaakt op een televisie, mogelijk via DLNA. Hierdoor zou het ook erg eenvoudig kunnen worden om bijvoorbeeld even snel een Youtube video op je televisie te streamen vanaf deze tablet of andere foto’s en video’s te laten zien.

Over de specificaties is vooralsnog niets bekend maar op de doos staat dat de Motorola Corvair is geoptimaliseerd om weinig te kosten. De specificaties van de tablet zullen dan ook niet erg high-end zijn maar dat is voor een eerste versie niet het belangrijkste.

Verder lijkt deze Android 2.3-versie flink te zijn aangepast en is er ook een infrarood controller aanwezig zodat er makkelijk kan worden gecommuniceerd met bijvoorbeeld een settopbox. De batterij van de tablet is flink, met 4000 mAH moet die zeker enkele dagen achter elkaar intensief gebruikt kunnen worden.

Vooralsnog heeft Motorola nog niets bevestigd of aangekondigd, het product lijkt dus nog in de test of prototype fase te verkeren maar het concept is zeker interessant. Ook andere merken zouden dit voorbeeld van Motorola kunnen volgen, zo zijn Sony en Samsung ook beide actief op de televisiemarkt en maken ze beide Android-tablets.