Ondanks dat Adobe gisteren aankondigde de ontwikkeling van de Flashplayer voor mobiele platformen te schrappen, heeft BlackBerry-maker RIM besloten Flash niet zomaar los te laten, het bedrijf gaat Flash zelf doorontwikkelen. De applicaties voor de PlayBook-tablet maken veel gebruik van Adobe’s Flash en Adobe Integrated Runtime (AIR).

RIM laat weten in een reactie op het techblog van AllThings: "Als broncode-licentienemer van Adobe hebben bij besloten zelf door te gaan met het werken aan en uitbrengen van onze eigen Flash implementaties". RIM benadrukt in zijn reactie dat het "toegewijd blijft aan een compromisloze browser ervaring voor onze klanten, inclusief native support voor Adobe Flashplayer op onze BlackBerry PlayBook-tablet." Daarnaast wil RIM ook meer gaan inzetten op HTML5-ondersteuning op zowel de BlackBerry-smartphones als de PlayBook.

De reactie van het Canadese bedrijf is afgesloten met een optimistische melding: "We zijn verheugd dat Adobe zich concentreert op de kansen die HTML5 biedt voor onze ontwikkelaars en dat het onze toewijding aan HTML5 deelt."

RIM blijft de Flashplayer dus zelf doorontwikkelen voor de browser van de Playbook. De Adobe AIR Runtime is niet geschrapt door Adobe, deze blijft het bedrijf gewoon voeren, omdat het hiermee mogelijk is mobiele apps voor verschillende platformen te ontwikkelen.