2min

Microsoft is niet onder de indruk van Siri, de nieuwe spraakherkenningssoftware van Apple die exclusief verkrijgbaar is voor de iPhone 4S. Het Amerikaanse computer- en softwarebedrijf beschikt al een jaar over een vergelijkbare technologie.

Dat zegt Craig Mundie, chief research and strategy officer bij Microsoft, in een interview met Forbes. Hij benadrukt dat het besturingssysteem Windows Phone 7 al lang een vergelijkbare functie kent.

Als voorbeeld geeft hij het versturen van een sms-bericht. Door "text Eric" te zeggen is het mogelijk om een berichtje te dicteren. Als je daarmee klaar bent hoef je alleen maar "send" te zeggen en verstuurt je toestel het bericht. Niets nieuws onder de zon dus. Als tweede voorbeeld noemt Mundie Microsoft’s zoekmachine Bing. Door een eenvoudig voice commando voert Bing een zoekopdracht uit en verschijnen de zoekresultaten in beeld.

Mundie heeft wel een aannemelijke verklaring waarom Siri zo bekend en populair is. Toen Apple de iPhone 4S introduceerde, kon het bedrijf geen nieuw product tonen. Door de nieuwe functionaliteit Siri te promoten wist Apple de aandacht van het publiek te trekken en te verplaatsen en het nieuwe toestel aan de man te brengen. Mundie omschrijft dit als "slimme marketing".

De interviewer stelde onder meer ook vragen over de toekomst van Kinect. Mundi is zeer te spreken over dit product en ziet de toekomst rooskleurig in. Kinect heeft ervoor gezorgd dat het spelen van een game zonder controller gemeengoed is geworden. In de toekomst zal Kinect de manier waarop mensen de interactie met hun televisie ervaren revolutionaliseren. Microsoft werkt op de achtergrond aan nieuwe interactie-applicaties.