1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Ontwikkelaars van Nederlandse bodem hebben een applicatie ontwikkeld waarmee video gestreamed kan worden tussen OS X en tweede generatie Apple TV’s. De app genaamd Beamer maakt dit mogelijk door een ongedocumenteerde AirPlay-feature.

De Nederlandse ontwikkelaar Tupil heeft een app ontwikkeld waarmee vanuit OS X video gestreamd kan worden naar de tweede generatie Apple Tv’s. De huidige TV-mediaspeler ondersteunt slechts enkele bestandsformaten. Met de Beamer app wordt hier een einde aan gemaakt. In de Beamer applicatie kunnen gebruikers andere formaten zoals avi of mkv afspelen. Deze bestanden worden vervolgens naar de Apple TV gestreamed. Het converteren naar een bestandstype die Apple TV wel ondersteund is hiermee overbodig geworden.

De applicatie heeft nog enkele beperkingen. Zo is er nog geen ondersteuning voor ondertiteling en is het onmogelijk om de OS X-destop te tonen op het tv-scherm. Het bedrijf Tupil zegt hieraan te werken. De applicatie kan voor 7 euro worden aangeschaft en draait alleen op OS X Lion.