De derde generatie van de Apple TV is in te stellen door met een iOS 7-apparaat er tegenaan te tikken. Het lijkt erop dat dit de eerste toepassing is van iBeacons, een technologie die in iOS 7 geïntroduceerd werd.

In een ondersteuningsdocument voor de Apple TV omschrijft Apple een methode waarmee een gebruiker verschillende gegevens op zo’n apparaat kan plaatsen middels een apparaat dat draait op iOS 7 (review). Het gaat dan om data zoals taalsintellingen, de toegangscodes van WiFi-netwerken en de Apple ID voor de iTunes-winkel. Hoewel iBeacons niet specifiek genoemd wordt, lijkt het erop dat gebruik wordt gemaakt van deze techniek die de concurrentie met NFC moet aangaan.

iBeacons is een technologie die gebruik maakt van de Bluetooth Low Energy-standaard, afgekort BLE. De apparaten hoeven in theorie niet per se elkaar aan te raken om een overdracht te doen, maar het is wel mogelijk om de afstand tussen twee te bepalen. De Methode werkt niet bij oudere Apple TV-modellen; die beschikken immers niet over een Bluetooth-chip. iBeacons wordt ondersteund door de iPhone 4S en hoger.

Apple heeft mogelijk grote plannen met iBeacons, de technologie zou bijvoorbeeld ook gebruikt kunnen worden voor mobiele betalingen, net als NFC.