2min

Uit nieuwe uitgelekte screenshots van Windows 8 is gebleken dat ook Microsoft de mogelijkheid gaat bieden om Internet Explorer 10 automatisch te updaten. De grote vraag is of deze functionaliteit standaard wordt ingeschakeld. Voor bedrijven zal ongetwijfeld de mogelijkheid blijven bestaan om het uit te schakelen. Ook tonen de nieuwe uitgelekte screenshots een nieuwe versie van de Charmbar, een zijbalk met opties.

De nieuwe uitgelekte screenshots zijn van Windows 8 build 8158 en is nieuwer dan de developer preview welke we eerder dit jaar uitgebreid reviewde. De meest opvallende nieuwe functie in de uitgelekte screenshots is de mogelijkheid om Internet Explorer 10 voortaan automatisch te laten updaten. Google Chrome en Mozilla Firefox maken beide gebruik van deze mogelijkheid waardoor het aantal gebruikers met een verouderde Chrome of Firefox-versie zeer beperkt is.

Hoe de nieuwe automatische updates van Internet Explorer 10 eruit komen te zien is nog onduidelijk. Of het alleen gaat om bugfixes of ook om ondersteuning voor nieuwe webstandaarden en bijvoorbeeld compleet nieuwe versies in de vorm van Internet Explorer 11 en Internet Explorer 12.

Andere nieuwe mogelijkheden die zichtbaar worden in de screenshots zijn de charmbar die ook binnen de desktopomgeving werkt. Deze kan zowel in het zwart als transparant worden weergegeven. Inmiddels is er ook een shortkey uitgelekt waarmee deze Charmbar is op te roepen binnen de developer preview, namelijk via de combinatie Windows-toets+SHIFT+C.

In januari of februari wordt de Windows 8 beta verwacht voor het grote publiek, waarin ook weer een hele hoop duidelijk zal worden over de toekomst van Windows 8.