1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Topeka Capital’s analist Brian White voorspelt het debuut van een revolutionair Apple iTV-pakket. Het 60-inch scherm zou vergezeld worden door een iRing motioncontroller en komt volgens White dit jaar nog op de markt.

Volgens White kijken de eerste consumenten binnenkort al naar de iTV, voor een bedrag tussen de 1.500 en 2.500 dollar. Apple zou het pakket leveren met de iRing, een klein apparaatje dat op de vinger geplaatst wordt en enkele functies van de afstandsbediening vervangt door bewegingsbesturing.

De geruchtmakende iWatch is naast de iRing een integraal onderdeel van de iTV-ervaring, zo denkt White. "De interactie tussen iTV en bellen is een belangrijk onderdeel van de ervaring," schrijft de analist. "De iWatch en iRing verbeteren de mobiliteit binnenshuis, wat het meedragen van een smartphone in huis overbodig maakt."

White noemt ook de optionele mini iTV. Dit kleine scherm vangt in een radius van 200 meter de content op die wordt verzonden vanuit de grote broer. Het bekijken van bewakingsbeelden of videobellen zou ook mogelijk zijn met de mini’s.

Apple laat in de stroom van speculatie niks los over de geclaimde beeldbuisplannen. CEO Tim Cook bleef raadselachtig tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers in januari. "We kunnen veel bijdragen in die ruimte, dus we blijven het pad volgen om te zien waar het naar leidt."