2min

Tags in dit artikel

, ,

Wie dacht dat de Lumia 900 een afwijkend toestel zou worden van de voorganger, de Lumia 800, komt bedrogen uit. Het grootste verschil is namelijk het scherm, deze zal een halve inch groter zijn.

Dat schrijft een van de redacteuren op The Geek Tech Blog. Hij zegt een anonieme bron bij Nokia te kennen die hem de Lumia 900 in handen heeft gegeven en enkele vragen kon beantwoordden.

Volgens de auteur heeft de Lumia 900 hetzelfde ontwerp als de Lumia 800, met als grote verschil dat het scherm groter is. In plaats van een 3,7 inch AMOLED scherm beschikt de Lumia 900 over een 4,3 inch scherm. Om het toestel aan de achterkant te openen moet je niet langer drukken en schuiven, maar is een vergrendelingssysteem geïntroduceerd dat we ook terugvinden bij de iPhone. Verder zou de micro-USB poort niet langer een beschermklepje hebben en zou het toestel een ‘camera hebben dat beter bij het grote scherm past’.

Wanneer de Lumia 900 op de markt komt kon of wilde de anonieme bron niet vertellen. Eveneens deed hij geen mededelingen over het prijskaartje. De auteur heeft helaas geen fotomateriaal om zijn verhaal kracht bij te zetten. Voorlopig zullen we de geruchten dus met een korreltje zout moeten nemen en afwachten tot de officiële lancering van de Lumia 900 of tot er foto’s uitlekken van de Lumia 900.

Als we de website TechRadar mogen geloven zullen toestellen met Windows Phone 7.5 vanaf volgend jaar NFC-technologie ondersteunen. Wellicht dat de Lumia 900 over deze functionaliteit zal beschikken om zich te onderscheiden van haar voorganger.

Eind oktober presenteerde de Finse telecomfabrikant op de Nokia World conferentie in Londen de Lumia 800 en Lumia 710. Techzine heeft vorige maand de hand weten te leggen op de Lumia 800 en deze aan een grondige test onderworpen. Deze kun je op deze pagina nalezen.