De Finse telecomfabrikant Nokia toonde eind oktober op de Nokia World conferentie twee nieuwe Lumia-toestellen: de Lumia 800 en de Lumia 710. Vandaag maken de Finnen bekend dat het laatstgenoemde toestel vanaf volgend jaar januari in de schappen van de Nederlandse winkels zal liggen.

Het eerste model, de Nokia Lumia 800, is al sinds november verkrijgbaar in Nederland voor een adviesprijs van 479 euro. Vandaag heeft Nokia bekendgemaakt wanneer de Lumia 710, het kleine broertje (of zusje) van de Lumia 800, in Nederland beschikbaar zal zijn.

Daar hoeven de liefhebbers niet al te lang meer op te wachten: zij kunnen vanaf januari 2012 naar de winkels rennen om het toestel aan te schaffen. De Lumia 710 is met een vraagprijs van 319 euro aanzienlijk goedkoper dan zijn grote broer. Het toestel is verkrijgbaar met een witte of zwarte voorkant, de achterzijde is te vervangen door vijf verschillende kleuren: blauw, roze, geel, zwart en wit. Het prijskaartje van deze skins is niet bekend.

De Nokia Lumia 710 draait op het besturingssysteem Windows Phone 7.5 (Mango) en heeft een 3,7 inch ClearBack touchscreen met een resolutie van 480 bij 800 pixels. Het toestel heeft een kloksnelheid van 1,4 GHz en een opslagcapaciteit van 16 GB. Bij de Lumia 710 is een batterij van 1450 mAh inbegrepen, die goed is voor een stand-by tijd van 265 uur en een gesprekstijd van 13 uur. Het toestel heeft ten slotte aan de voorzijde een camera van 8 megapixel. Voor degenen die na de aanschaf nog geld over hebben: de Nokia Purity HD Stereo Headset by Monster (WH-930) is apart verkrijgbaar voor een prijs van 199 euro.