2min

Geruchten over het verschijnen van een iPad mini houden al een tijdje aan maar ook zijn er geruchten over een iPad 2S en iPad 3. Volgens de laatste berichten zou de iPad Mini eind volgend jaar op de markt komen en de iPad 2S en iPad 3 in de eerste helft van 2012. Alle alle geruchten waar zijn verschijnen er maar liefst 3 iPads in 2012.

In de biografie van Steve Jobs staat dat de voormalige CEO van Apple niets zag in de kleinere varianten van de iPad. Het bedrijf zou nu van mening zijn veranderd en de concurrentie met onder meer Amazon, Barnes & Noble en Samsung willen aangaan. Om ook een graantje mee te pikken van het succes van deze kleinere tablets zou Apple met een eigen 7,85 inch tablet komen.

Volgens de laatste geruchten heeft deze kleinere tablet dezelfde resolutie als zijn grote broer (1024×768 pixels) en zal deze in het laatste kwartaal van volgend jaar op de markt komen. Al zijn het eerste en tweede kwartaal ook al eens genoemd als verschijningsdatum van de iPad mini.

De iPad mini zou niet de enige nieuwe tablet van Apple zijn die volgend jaar op de markt komt. Anonieme bronnen spraken vorige maand over de lancering van een iPad 2S, een geüpdate versie van de iPad 2, en iPad 3. De iPad 2S zou vrijwel hetzelfde ontwerp hebben als de iPad 2, maar zou nog iets dunner zijn dan zijn voorganger. Ook de accu zou langer meegaan. De iPad 3 zou in een geheel nieuw jasje gestoken worden en beschikken over een extreem hoge resolutie van minimaal 2048×1536 pixels. Volgens de anonieme, maar welingelichte bronnen verschijnen deze producten respectievelijk in het eerste en derde kwartaal op de markt.

Apple wil, zoals altijd bij geruchten over nieuwe producten, geen commentaar geven op de berichtgeving van de iPad mini of over de komst van andere tablets.