Vandaag zijn de eerste foto’s en specificaties van de Acer Iconia Tab A700 uitgelekt. De nieuwe tablet van Acer zal worden voorzien van de quad core Tegra 3 chip van NVIDIA en krijgt een Full HD touchscreen, de tablet zal gaan draaien op Android Ice Cream Sandwich.

De nieuwste tablet van Acer zal in het nieuwe jaar wederom de concurrentie aan moeten gaan met de andere bekende partijen. Zo heeft Asus de Transformer Prime al aangekondigd, zal Samsung ongetwijfeld ook met een tablet komen met een HD-scherm en Ice Cream Sandwich en lijkt de komst van een iPad 3 van Apple ook al vrijwel zeker.

Hoe goed Acer het deze keer gaat doen is moeilijk te zeggen maar de specificaties van de nieuwe tablet zijn prima. Naast de eerder genoemde quadcore processor en Full HD touchscreen zal de tablet een 5 Megapixel camera krijgen met LED-flitser aan de achterzijde en een front-camera voor videobellen. Acer zou qua aansluitingen hebben gekozen voor een micro-USB en micro-HDMI aansluiting en een 3,5mm audio jack.

De tablet beschikt uiteraard ook over WiFi A/G/N en Bluetooth 3.0 maar ook over een simkaart slot waarmee 3G-internet tot de mogelijkheden behoort. De tablet weegt naar verluidt zo’n 649 gram wat ongeveer 50 gram zwaarder is dan de iPad 2 en de Samsung Galaxy Tab 10.1 maar wel een stuk lichter dan de Acer Iconia Tab A500. Het gewicht van de tablet zou vooral komen door de accu van 9800 mAh. Wat een dikke accu genoemd mag worden.