Intel besloot in oktober niet meer te willen investeren in de televisiemarkt. Het bedrijf is wel druk bezig om nieuwe energiezuinige chips te ontwikkelen voor smartphones en tablets, maar vond televisies op dit moment niet interessant meer. Dit bood mogelijkheden voor concurrenten en Marvell lijkt de gelukkige winnaar te zijn. Google TV zal ondersteuning gaan bieden voor Marvells nieuwe dual core ARM chip.

De nieuwe dual core ARM-chip van Marvell is de Marvell Armada 1500, welke in staat is om Full HD video af te spelen maar ook Blu-ray 3D films. De Armada 1500 beschikt verder over de energiezuinigheid die we gewend zijn van smartphones.

Met de verwachte opkomst van de Smart TV in 2012 kan dit voor Marvell een hele goede deal zijn. Als de Marvell 1500 chip straks in alle Google Smart TV’s en settopboxen met Google TV is te vinden, zal Marvell hier ongetwijfeld goed aan gaan verdienen.

De voormalige CEO van Google en nog steeds topman bij het bedrijf, Eric Scmmidt, voorspelde eerder dat in augustus 2012 de helft van alle televisies die op dat moment in de verkoop zijn, gebruik maken van Google TV 2.0. Als die uitspraak inderdaad uitkomt dan zal Marvell nog voldoende chiporders binnen kunnen slepen de komende maanden.