2min Devices

Lenovo komt met twee ThinkPad Ultrabooks

Lenovo heeft twee nieuwe ultrabooks aangekondigd. De ThinkPad T430u en de ThinkPad X1 Hybrid. Met de T430u richten de Chinezen zich voornamelijk op de zakelijke markt, deze ultrabook zal voor het eerst te bewonderen zijn op de CES in Las Vegas. De X1 Hybrid is een opvolger van de X1 en de naam Hybrid refereert aan het feit dat er 2 processoren en 2 besturingssystemen in de laptop zijn verwerkt.

Lenovo presenteert dus twee ultrabooks. De goedkopere ThinkPad T430u met een adviesprijs van 849 dollar en de ThinkPad X1 Hybrid met een adviesprijs van 1599 dollar. De Thinkpad X1 Hybrid is de opvolger van de eerder uitgebrachtte ThinkPad X1. De ThinkPad X1 Hybrid zal de meest high-end ultrabook zijn in de Levono ultrabook reeks. Zoals het woord ‘Hybrid’ al suggereert is het model een variant op de X1. De ThinkPad X1 Hybrid zal net zoals zijn voorganger beschikbaar zijn met een i3, i5 of i7 Intel Core processor met een 13.3-inch Gorilla Glass scherm.

Het verschil met zijn voorganger is dat het nieuwe model beschikt over een additionele Snapdragon dual core APQ8060-processor, 1 GB werkgeheugen en een SSD van 16GB waarop een Linux-OS draait dat het bedrijf Instant Media Mode noemt. Waarschijnlijk betreft het hier een Android-installatie. Optioneel aan deze Ultrabook is een 3G-module zodat men gebruik kan maken van mobiel internet.

Verder beschikt de X Hybrid over Intel vPro3-technologie, versleutelde harde schijven met ondersteuning voor beheer op afstand en een vingerafdruklezer. Informatie over de Nederlandse beschikbaarheid en prijs is er nog niet.

Lenovo komt met twee ThinkPad Ultrabooks

Met de ThinkPad T430u richt Levono zich op de zakelijke gebruiker. De cover is van aluminium, de dikte bedraagt 20mm en het gewicht is iets minder dan 1,8 kilo. Voor een ultrabook is dit aan de zware kant. Daar tegenover staat wel dat de ultrabook over een Ivy Bridge-processor zal beschikken met een optionele NVIDIA-gpu en een opslagcapaciteit van 1 TB. Daarnaast zijn er een HDMI- en ethernetpoort aanwezig en twee USB-poorten. Men zal nog wel even geduld moeten hebben want deze ultrabook komt pas in augustus naar Nederland, met een adviesprijs van 656 euro.

Bron:Techcrunch