De Lenovo ThinkPad Helix werd al enkele malen gesignaleerd zonder officieel aangekondigd te zijn. Zo heeft de zakelijke laptop al op de Israëlische website van Lenovo gestaan, om vervolgens een stop te maken bij de FCC. Nu is er dan ook eindelijk officieel een aankondiging. De 11,6 inch grote hybride ultrabook ligt vanaf februari in de winkel, voor een prijs van 1.499 dollar voor het instapmodel.

Net als de ThinkPad Yoga kan de Helix ook in een aantal houdingen opgesteld worden. Naast de tablet- en ultrabook-mode, kan de gebruiker de tablet ook 180 graden roteren en het scherm terug in de basis klikken, waardoor deze als standaard fungeert.

Naast gebruik van de vingers om de Helix via het touchscreen te besturen, wordt deze ook geleverd met een pen die gebruikt kan worden om het 1080p Gorilla Glass-scherm te besturen. Het schermpaneel is van het type IPS en heeft volgens Lenovo de hoogste helderheid uit de ThinkPad-serie.

De high-end configuratie van de ThinkPad Helix zal draaien op een Core i7-processor, verdere specificaties zijn onder andere een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een 2 megapixel camera aan de voorzijde en NFC- en LTE-connectiviteit. De batterij van de ThinkPad Helix moet het apparaat zo’n 10 uur lang van stroom kunnen voorzien.