Lenovo toont op de Consumer Eletronics Show (CES) een hele bijzonder televisie, de Lenovo K91. De K91 is de eerste televisie welke is voorzien van Android 4.0 Ice Cream Sandwich. De televisie maakt gebruik van een Qualcomm dual core 8060 Snapdragon processor welke is geklokt op 1,5 GHz.

Waar de meeste televisiefabrikanten kiezen voor het Google TV platform heeft Lenovo ervoor gekozen om Android 4.0 Ice Cream Sandwich op een televisie te installeren samen met enkele zelf ontwikkelde applicaties. zo kan de televisie worden bedient via stembesturing (voice control) en is zelfs videointeractie mogelijk met deze televisie. Zo ondersteund deze televisie gezichtsherkenning dankzij de 5 Megapixel camera welke boven in de bezel van het scherm zit. Hiermee zal het straks ongetwijfeld mogelijk worden om bepaalde zenders te blokkeren voor jeugdige kijkers.

Lenovo presenteert echter ook een tablet welke dient als afstandsbediening voor de televisie. Ook deze beschikt over een Snapdragon processor en kan nauw samenwerken met de televisie.

Het scherm van de televisie is een Full HD IPS panel en maakt gebruik van 3D FPR techonlogie waardoor het scherm niet flikkert.

Om deze televisie goed te kunnen gebruiken heeft Lenovo goed nagedacht. Zo beschikt de televisie over 802.11n WiFi , 8GB aan opslagcapaciteit welke nog kan worden uitgebreid via een microSD slot, standaard is er een 2GB-kaartje inbegrepen op dit moment. De televisie biedt verder toegang tot de Android Market en de Lenovo Store.

Dat de Android Market op deze televisie is te vinden is wel opmerkelijk. Android Ice Cream Sandwich is officieel niet gemaakt voor televisies, daarvoor is Google TV ontwikkeld. Een soortgelijke situatie kwam al eens eerder voor toen fabrikanten tablets gingen uitbrengen met Android 2.3, de smartphone-versie van Android, Google weigerde destijds om toe te staan dat de Android Market daarop beschikbaar kwam, nu lijkt het wel toe te staan dat Android Ice Cream Sandwich beschikbaar komt op een televisie. Als meer fabrikanten straks kiezen voor Android Ice Cream Sandwich in plaats van voor Google TV zou er fragmentatie kunnen ontstaan.

Zover gaat het echter voorlopig niet komen, want er is ook slecht nieuws. De televisie ziet er goed uit en lijkt helemaal klaar te zijn. Toch rept Lenovo met geen woord over de prijs van de televisie of de beschikbaarheid. Verschillende Amerikaanse websites meldden dan ook dat we de televisie voorlopig niet in de winkel hoeven te verwachten maar dat het slechts een preview is wat gaat komen. We moeten dus nog even geduld hebben.