2min

Asus is niet de enige fabrikant die dit jaar met een quad-core tablet op de markt zal komen. Ook computerfabrikant Lenovo zal nog voor het einde van het jaar een tablet introduceren die voorzien is van de Tegra 3 chip van NVIDIA. Tevens is deze tablet voorzien van het nieuwe besturingssysteem Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

Dat zegt een bron die anoniem wil blijven tegenover de techwebsite Engadget. De nieuwe tablet zal voorzien zijn van een 1,6 GHz Tegra 3 processor van chipfabrikant NVIDIA. Ook Ice Cream Sandwich, de nieuwste Android-versie van Google, zal inbegrepen zijn in de nieuwe tablet. Tot nu toe is de Galaxy Nexus smartphone het enige elektronica-apparaat dat voorzien is van deze nieuwste Android-versie.

Daarnaast gaf de anonieme bron nog andere technische specificaties prijs. Zo heeft de tablet een 10,1 inch scherm, de resolutie van het scherm is nog onbekend. Daarnaast heeft de tablet van Lenovo 2 GB aan werkgeheugen, een USB 2.0-poort, een camera op de achterzijde met onbekende resolutie en een vingerafdrukscanner. De behuizing van de tablet is gemaakt van een speciaal Fusion-Skin body. Over het gewicht en de precieze afmetingen gaf de anonieme bron geen informatie vrij.

Wanneer en of deze tablet op de Nederlandse markt zal verschijnen en welk prijskaartje daaraan hangt is vooralsnog onbekend. Naast de technische specificaties gaf de bron ook een aantal foto’s vrij aan Engadget. Deze zijn in de galerij te aanschouwen. In elk geval zal de Lenovo tablet volgens de bron nog ergens dit jaar gaan verschijnen, waarbij de Verenigde Staten het meest voor de hand ligt.