2min

Veel analisten verwachten dat 2012 het jaar wordt van de Smart TV, waaronder ook de opkomst van Google TV valt. Veel consumenten zullen van de zomer ongetwijfeld een nieuwe televisie willen aanschaffen omdat ze ook een ‘Smart TV’ willen. Fabrikanten en zenders zullen hier handig op in gaan spelen met een WK, Tour de France en een Olympische spelen voor de boeg.

Een nieuwe televisie kopen omdat je een Smart TV wil is echter niet nodig. Als je de afgelopen jaren nog veel geld hebt uitgegeven aan een mooie Full HD LCD-televisie dan kan je deze gewoon ombouwen naar een Smart TV. Het enige wat je hoeft te doen is een HDMI dongle te kopen van het Amerikaanse bedrijf Always Innovating.

Zij hebben namelijk een HDMI-dongle ontwikkeld waarin een complete Google TV settopbox is verwerkt. De HDMI-dongle is net zo groot als de gemiddelde USB-stick maar aan de binnenkant bevindt zich een Cortex A9 processor met een kloksnelheid van 1 tot 1,8 GHz afhankelijk van het model, 256MB tot 1 GB werkgeheugen, Wifi en Bluetooth ondersteuning, een NFC-module en een accelerometer.

Het bedrijf heeft op dit moment Android 4.0 op de dongle geïnstalleerd maar biedt met behulp van enkele apps dezelfde ervaring als Google TV. De dongle wordt uiteraard geleverd met afstandsbediening. De grote vraag is alleen wanneer het product op de markt komt want dit kon het bedrijf nog niet vertellen. Wel dat de HDMI-dongle uiterst betaalbaar is, de prijs zal waarschijnlijk tussen de 49 en 99 dollar komen te liggen.