2min

Samsung heeft zojuist zijn persconferentie op de CES in Las Vegas gehouden. Het bedrijf zal dit jaar verschillende Smart TV’s op de markt gaan brengen die behalve over een goed scherm ook over allerlei nieuwe en extra mogelijkheden beschikken. Aangezien het gaat om Smart TV’s zullen er de broodnodige apps aanwezig zijn, maar ook de bediening van de tv wordt in 2012 anders. Zo bieden de Samsung televisies met behulp van een microfoon en een camera ook ondersteuning voor bediening via spraak en gebaren.

Samsung noemt deze nieuwe vorm van besturing Smart Interaction. Middels een ingebouwde HD-camera kunnen ook gezichten worden herkend en krijgt de gebruiker toegang tot zijn persoonlijke apps en content. Door middel van spraak kan van televisiekanaal worden gewisseld, het volume worden aangepast, maar kunnen ook apps of een browser worden opgestart en gesurft over het web.

Met de handgebaren komt daar nog een extra dimensie bij, zo kan je afbeeldingen selecteren met gebaren of links aanklikken in de ingebouwde webbrowser. Uiteindelijk zullen deze bedieningsmogelijkheden in de toekomst ongetwijfeld voor verrassingen gaan zorgen, zo wist Samsung te melden dat bijvoorbeeld Angry Birds naar de Smart TV komt. Je kan dus straks middels gebaren Angry Birds spelen. Indirect kunnen we dus stellen dat Samsung de concurrentie aan gaat met Kinect.

Ook heeft Samsung de Smart Hub-interface van een update voorzien, zodat content zoals muziek en films eenvoudig zijn te raadplegen vanuit de cloud.

Samsung brengt verschillende premium Smart TV’s op de markt. Zo kunnen we de ES8000 LED TV verwachten maar ook de E8000 Plasma TV en de ES9000 OLED TV. De exacte specificaties zijn nog niet duidelijk, behalve dat de E9000 een 55 inch model is. Verder beschikken alle televisies over een 1 GHz dual core processor waarmee het mogelijk is om te multitasken op de televisies. Ook is er uiteraard ondersteuning voor WiFi en Bluetooth.

De televisies zullen allemaal in 2012 op de markt komen, exacte data en prijzen zijn echter nog niet bekendgemaakt.