1 min

Twee jaar geleden presenteerde Samsung al een besturing door middel van handgebaren voor haar Smart TV’s. Het komende jaar gaat de Zuid-Koreaanse fabrikant nog verder, door besturing met enkel een vingerbeweging voor deze apparaten te introduceren.

Op de officiële blog heeft de fabrikant Samsung vandaag bekendgemaakt dat het op de Consumer Electronics Show (CES) een eenvoudigere besturing van haar Smart TV’s zal tonen. CES vindt plaats van 7 tot en met 10 januari in Las Vegas en is een van de grootste beurzen voor consumentenelektronica ter wereld.

Samsung zal haar Smart TV-lijn van het volgende jaar uitrusten met een verbeterde besturing, door middel van spraak en gebaren. Zo zal de 2014-lijn van Samsung’s Smart TV’s het onder andere mogelijk maken van zender te veranderen door simpelweg het betreffende nummer hardop uit te spreken. Ook zal op deze wijze een website of applicatie geopend kunnen worden. Bij de 2013-lijn was hiervoor een extra stemcommando vereist.

Behalve de spraakbesturing, zal ook de besturing met behulp van gebaren een upgrade krijgen. Zo zal het bij de nieuwe Smart TV’s mogelijk worden deze te besturen middels vingergebaren. Hierbij valt te denken aan het wijzigen van de zender, het volume, of het vinden en selecteren van te kijken materiaal door het bewegen van enkel een vinger.

Een voorbeeld dat wordt genoemd door Samsung, is dat de gebruiker van de Smart TV naar een vorig scherm kan gaan of een video kan stoppen door met de vinger een draaibeweging tegen de klok in te maken.