Na wekenlange speculatie over een nieuwe Xperia S is het nu eindelijk definitief, Sony heeft afgelopen zaterdag deze nieuwe smartphone bevestigd onder de naam Xperia SL

De Sony Xperia SL is in wezen dus een verbeterde Xperia S, als we de specificaties langs elkaar leggen zijn dit de verbeteringen:

De Xperia SL is net wat kleiner dan zijn voorganger en daardoor dus ook net wat lichter. De batterijduur is verhoogd, dit houdt in dat er 65 minuten langer gebeld kan worden, 100 uur langere stand-by tijd of tien uur langer muziek kan worden geluisterd. De processor heeft een upgrade gehad van 1,5 GHz naar 1,7 GHz, het blijft wel gewoon een dual-core processor. Naast de kleuren zwart, wit en roze krijgt de Xperia SL er ook nog een grijze variant bij.

Overige specificaties die overeenkomen met de Xperia S zijn, een 4,3-inch krasbestendige scherm met een resolutie van 720 x 1280 pixels en een 12.1-megapixelcamera voorzien van autofocus en LED-flits.
De Sony Xperia SL wordt standaard geleverd met Google Android 4.0(Ice Cream Sandwich).

De verschillen tussen de Xperia S en Xperia SL lijken in eerste instantie miniem, of het in de praktijk net dat beetje extra geeft moet nog blijken.