Volgens drie bronnen van Bloomberg zal de iPad 3 in maart van dit jaar in de verkoop gaan en zal de nieuwe tablet van Apple voorzien zijn van een quad-core processor, een scherm met een extreem hoge resolutie en ondersteuning bieden voor LTE-netwerken.

De partners van Apple die de productie van de tablet voor hun rekening nemen zouden sinds begin deze maand zijn begonnen aan de productie van de nieuwe iPad. In februari moet het productieproces zijn geoptimaliseerd en moet de maximale productiecapaciteit gehaald gaan worden.

De nieuwe tablet zal waarschijnlijk een schermresolutie gaan krijgen van 2048×1536 pixels. Een resolutie die hoger is dan vrijwel alle LCD-televisies die momenteel in de winkel te koop zijn en dat ook nog eens op een 10 inch scherm. Hierdoor zal het beeld van de nieuwe iPad nog scherper worden dan zijn voorgangers. Een trend die veel andere tabletfabrikanten ook al zijn ingeslagen, vorige week werden tijdens de CES meerdere tablets met quad-core processor en HD-scherm aangekondigd.

De ondersteuning voor de nieuwe netwerkstandaard LTE (long term evolution) is een nieuwe stap voor Apple. Dit zou Apple’s eerste apparaat worden met ondersteuning voor LTE, andere fabrikanten zoals Samsung, Nokia en Motorola zijn al langer bezig met smartphones die LTE ondersteuning hebben. Met LTE kunnen nog hogere internetsnelheden worden gehaald op een mobiel apparaat. In Nederland zijn nog geen LTE-netwerken aanwezig.