Apple’s geruchtenmolen draait weer op volle toeren. De verhalen over de technische specificaties en het verschijnen van de iPad 3 houden aan. Volgens de laatste berichten zal de nieuwe tablet niet over een quad-core maar dual-core processor beschikken. Daarnaast zou de iPad 3 dikker zijn dan zijn voorganger.

De geruchten over de iPad 3 doen al geruime tijd de ronde op het internet. Zo zou de iPad 3 als twee druppels water lijken op zijn voorganger en beschikken over een HD-scherm. Volgens andere verhalen is de productie van de iPad 3 al geruime tijd aan de gang zodat Apple deze in maart aan het publiek kan verkopen. Ten slotte zijn er ook verhalen opgedoken over een evenement dat deze maand of begin volgende zal plaatsvinden waar de nieuwe tablet en iOS 5.1 worden gelanceerd.

The Verge zegt nieuwe details over de iPad 3 te hebben bemachtigd van anonieme bronnen. Zo krijgt de iPad 3 een retina display met een resolutie van 2048 x 1536 pixels en zal deze 1 mm dikker zijn dan de iPad 2 om ruimte te maken voor een grotere batterij. Wellicht dus dat de iPad 3 langer meegaat met een enkele batterijlading.

De A6-processor zal ondersteuning bieden aan een krachtige grafische processor (GPU). Volgens The Verge zal de A6-chip geen quad-core processor zijn, maar een dual-core. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten die over een quad-core spraken.

De techwebsite zegt niets vernomen te hebben over een verschijningsdatum. Het suggereert dat 29 februari – 2012 is een schrikkeljaar – op een woensdag valt, een dag dat Apple vaak nieuwe producten aankondigt. De iPad 2 werd op 2 maart gepresenteerd (ook een woensdag). Volgens The Verge is het dus goed mogelijk dat Apple dan de iPad 3 zal introduceren en de verkoop enkele dagen later van start zal gaan.

9to5mac slaagde erin om enkele foto’s te bemachtigen van een Apple-tablet dat naar verluidt de iPad 3 zou zijn. Wie de foto’s heeft gemaakt en waar deze van afkomstig zijn laat de website in het midden, omdat ze het zelf ook niet weet.

De rechter tablet is naar verluidt de iPad 3

De achterzijde van de iPad 3

Al deze berichten hebben één ding met elkaar gemeen: het zijn geruchten die Apple ontkent noch bevestigt. Deze mystiek en geheimzinnigheid past wel in het straatje van Apple. Telkens als het technologiebedrijf op het punt staat een nieuw product te lanceren, wil Apple geen commentaar kwijt. Een goed doordachte en slimme marketingtruc die al meer dan eens zijn waarde heeft bewezen.