1 min

Tags in dit artikel

, ,

De eerste groep van Lumia’s hebben het goed genoeg gedaan om het vertrouwen van investeerders weer omhoog te krikken. Volgens Nokia’s CEO Stephen Elop heeft het bedrijf echter nog een lange weg te gaan.

Elop doelt hiermee op het feit dat Nokia bezig is met het opnieuw opbouwen van een "ecosysteem" voor applicaties en ontwikkelaars. Elop weigert dan ook uitspraken te doen over verkoopcijfers dit jaar. Nokia verloor de laatste jaren steeds meer terrein op de telefoonmarkt en heeft nu nog een lange weg te gaan willen zij weer op haar oude aandeel komen.

De Lumia modellen die sinds november op de markt zijn hebben het volgens de fabrikant niet slecht gedaan. Volgens critici zouden de toestellen vorig jaar ruim 1,3 miljoen keer over de toonbank zijn gegaan. Het exacte aantal is niet bekend, maar de schattingen van analisten lopen uiteen van 800.000 tot 2 miljoen verkochte toestellen. Nokia is dan ook niet ontevreden met de huidige verkoopcijfers. Wellicht zal de grens van twee miljoen verkochte modellen binnenkort verbroken worden.