1 min

Adobe heeft een video online gezet waarin een eerste preview wordt getoond van een nieuwe versie van Photoshop. Photoshop CS6 om precies te zijn, de meest opvallende wijziging is dat de interface van kleur is verandert, waar dit eerder licht grijs was heeft Adobe nu gekozen voor donker grijs. Een verandering die al meer Adobe pakketten hebben ondergaan.

Het lijkt er een beetje op dat serieuze donkere applicaties tegenwoordig een donker uiterlijk moeten krijgen. Ook Apple voorziet de ‘serieuze’ applicaties van een wat donker uiterlijk en Adobe lijkt nu te volgen. Zo zijn Apple’s Aperture en Adobe’s Lightroom ook al voorzien van een donkere interface.

In de video die door Adobe op Youtube is geplaatst is te zien dat de interface van Photoshop kan worden aangepast qua kleur. Zo is de lichtste variant het huidige grijs en zijn er nog 3 donkere varianten beschikbaar waarvan de donkerste de standaard interface kleur is.

Verder heeft Photoshop CS6 een nieuwe functie om met rauw afbeeldingen te werken en er diverse effecten op los te laten waardoor de afbeelding beter naar voren komt. Voor meer informatie zie onderstaande video.