2min

Google’s nieuwe Android-versie Ice Cream Sandwich is al enige tijd beschikbaar, maar er zijn op het moment nog maar weinig toestellen die zijn voorzien van een update. HTC heeft bekendgemaakt dat het bedrijf vanaf maart de eerste updates zal gaan uitrollen voor hun bestaande toestellen.

De eerste toestellen die eind maart van een update worden voorzien zijn uit de Sensation-reeks. Het gaat om de Sensation, Sensation XE en de Sensation XL. Op het moment is HTC nog druk bezig met het leggen van de laatste hand aan de integratie van de Sense-interface.

Na de Sensation-toestellen kunnen ook de eigenaren van de EVO 3D, Incredible S en Desire HD zich opmaken voor een update naar de nieuwste versie van Android. Wanneer deze update echter precies beschikbaar komt kon HTC nog niet zeggen, de enige indicatie die de Chinezen gaven was ‘later dit jaar’, wat niet veel zegt.

Vandaag liet de general Manager van Motorola nog weten dat de hardware het grootste probleem is voor het updaten van smartphones naar een nieuwe Android-versie. Google baseert nieuwe versies namelijk volledig op het toestel dat het te samen met de nieuwe Android-versie lanceert. In dit geval is Android Ice Cream Sandwich volledig toegespitst op de hardware van de Galaxy Nexus. Terwijl er enorm veel smartphones zijn die gebruik maken van andere processoren, Wifi- en 3G-chips. Dit moet allemaal worden aangepast voordat Android überhaupt werkt op een ander toestel. Dan volgen nog de software aanpassingen zoals in het geval van HTC, de Sense Interface en tot slot moeten de fabrikanten met de telecomoperators rond de tafel. Dat is een langdurig proces dat eigenlijk sneller zou moeten.