2min Devices

Mozilla vindt partners voor eigen mobiele OS

Het lijkt erop dat Mozilla’s eigen mobiele besturingssysteem er ook echt gaat komen. Het bedrijf laat weten dat het inmiddels enkele partners heeft gevonden en dat deze tijdens de Mobile World Congres in Barcelona bekend worden gemaakt. Ook was het bedrijf in staat om de eerste resultaten van het mobiele besturingssysteem te tonen.

De plannen van Mozilla voor een eigen besturingssysteem werden ongeveer een half jaar geleden bekendgemaakt door het bedrijf. Het idee is om een mobiel besturingssysteem te ontwikkelen dat vrijwel volledig webgebaseerd is, inclusief de apps die erop draaien.

Ook is een eerste afbeelding opgedoken van Boot 2 Gecko, het lijkt in dit stadium nog enorm veel op iOS en Android, maar dit zal ongetwijfeld nog wel wat gaan veranderen. Alle ‘applicaties’ die je op de afbeelding ziet draaien allemaal in de browser. Binnen de Gaia user interface is het de bedoeling dat alle applicaties in de browser gaan draaien.

Mozilla vindt partners voor eigen mobiele OS

Om dit nieuwe besturingssysteem te bouwen en ook in de markt te kunnen zetten heeft Mozilla partners nodig want alleen gaat het waarschijnlijk niet lukken om te concurreren met bestaande besturingssystemen als iOS, Android en Windows Phone. Het bedrijf heeft partners nodig die financiële middelen kunnen aanwenden of partners die het besturingssysteem in de markt kunnen zetten. Verwacht wordt dan ook dat de partners die Mozilla bekend gaat maken vooral telecom operators zullen zijn.

Bron:CNET