1 min Devices

Firefox OS vindt gretig aftrek bij telco’s

Mozilla lijkt weinig moeite te ondervinden om haar aankomende mobiele besturingssysteem Firefox OS te slijten bij operators. Veel telecomproviders lijken interesse te hebben in het besturingssysteem van de browserfabrikant.

Het Chinese ZTE zal de eerste partij zijn die een toestel met het besturingssysteem op de markt zal zetten. Ook TCl Communication, tevens Chinees en in Europa bekend van het merk Alcatel, zal al gauw volgen. Naast deze twee Chinese partijen heeft Mozilla al steun van Deutsche Telekom, Telecom Italia, Telefónica (Spanje), Telenor (Noorwegen), Etisalat (Midden-Oosten), Sprint (VS) en Smart (Filipijnen). De markten waar Mozilla al afspraken heeft zijn momenteel ook de belangrijkste omdat de Firefox-browser het daar ook goed doet, zo stelt het bedrijf.

Firefox OS moet een tegenhanger worden voor Google’s mobiele besturingssysteem Android. Een groot verschil met Android is echter dat Firefox OS geen lokale apps zal draaien, maar volledig afhankelijk is van web-apps die in HTML5 zijn geprogrammeerd.

De eerste Firefox OS-toestellen komen in het begin van 2013 beschikbaar, of en wanneer Firefox OS ook in Nederland beschikbaar wordt gesteld is nog onduidelijk.

Bron:Webwereld