2min

Samsung zal niet één, maar met twee nieuwe high-end smartphones tentoonstellen op het Mobile World Congress (MWC) in februari. Volgens de laatste geruchten presenteert Samsung daar de Galaxy S III en de Galaxy S 3D.

Geruchten over de Galaxy S III, de opvolger van de succesvolle Galaxy S II, doen al langer de ronde op internet. De eerste geruchten doken al in mei van dit jaar op. In oktober circuleerden er al foto’s van de Galaxy S III. Volgens deze foto zal de Galaxy S III over de laatste technologische hoogstandjes beschikken: een 1,8 GHz dual-core processor, 2 GB RAM-geheugen, een 4,6-inch Super AMOLED Plus HD scherm en een 12 megapixel camera aan de achterzijde.

Volgens de laatste geruchten beschikt de Galaxy S III niet over een dual-core, maar quad-core processor. Daarnaast zou het toestel voorzien zijn van 3D-technologie om zich te onderscheiden van Apple’s iPhone. Hiermee zouden gebruikers video-opnamen in 3D kunnen opnemen. Als Samsung de Galaxy S III in februari toont, zou het toestel volgens experts al vanaf het tweede kwartaal te koop aangeboden kunnen worden.

Naast de Galaxy S III zou het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf ook nog een tweede telefoon introduceren op het MWC in Barcelona: de Galaxy S 3D. De specficaties van dit toestel zijn nog onduidelijk maar de kans is groot dat deze dan identiek is aan de Galaxy S III, alleen dat het beeldscherm is vervangen door een 3D-scherm. Of dit ook werkelijk zo is, zal de toekomst moeten uitwijzen.