Microsoft heeft gisteravond op zijn BUILD-conferentie de HoloLens gedemonstreerd. Deze holografische bril is in staat om objecten in de ruimte te plaatsen die er zeer realistisch uit zien. Microsoft toont voor het eerst in jaren een compleet nieuwe innovatief product met een echte WOW-factor.

De Microsoft HoloLens is een bril die over het hele hoofd heen wordt geplaatst en helemaal is volgestopt met sensoren om exact je bewegingen te kunnen detecteren en daar visueel op in te spelen. De HoloLens draait op een speciale versie van Windows 10 voor internet of things-toepassingen, waarbij energieverbruik zeer belangrijk is, aangezien dit soort producten vaak op gelimiteerde accu’s werken.

De universele apps voor Windows 10 werken echter wel gewoon op de HoloLens. De besturing van de HoloLens werkt met handgebaren in de lucht voor de lens. De gebruiker ziet een Windows 10 omgeving en kan met een simpel gebaar het startmenu openen en apps opstarten. Tijdens de demonstratie werd Skype geopend en werd het Skype-venster virtueel aan de muur opgehangen. Daarnaast hing ook nog een afspelende video aan de muur. Zodra je een HoloLens op je hoofd zet draait Windows 10 als het ware op de muur. Deze vensters zitten overigens niet vast in je omgeving, je kan er ook voor kiezen om een venster je te laten volgen, zodat je bijvoorbeeld een video kan kijken terwijl je ook iets anders aan het doen bent.

De livetegels die je aan de muur hangt blijven daar overigens ook gewoon hangen. Als je de dag erna de HoloLens gebruikt dan hangen dezelfde tegels nog steeds op dezelfde plek. Je kan ook virtuele huisdieren toevoegen aan je kamer, bijvoorbeeld een hond. De mogelijkheden van de Microsoft HoloLens zijn echt verbazingwekkend.

Ook is de HoloLens zeer geschikt voor zakelijk gebruik, zo kunnen architecten hun creaties echt in 3D-weergeven met de Microsoft HoloLens. Ook game-ontwikkelaars zullen staan te springen om aan de slag te gaan met de Microsoft HoloLens. Microsoft heeft nog geen details losgelaten over de HoloLens, zoals bijvoorbeeld de accuduur. De HoloLens is namelijk volledig zelfstandig en werkt zonder computer of kabels.

De Micorosft HoloLens is echt een indrukwekkend product, ik kan ook zeker aanraden de video’s in dit artikel te bekijken. Als je al onder de indruk was van Google Glass, dan gaat de HoloLens je helemaal verbazen, de Google Glass is meer een vakantiezonnebril in vergelijking tot de HoloLens.