1 min

De laatste jaren, maar vooral de laatste maanden, is er een trend gaande waarbij smartphones steeds grotere schermen moeten krijgen. Voorbeeld hiervan zijn de Samsung Galaxy Note (5,3 inch) en HTC’s Titan (4,7 inch). Nokia geeft echter niks op met deze telefoons, het Finse bedrijf betitelt ze zelfs als ‘stom’.

Nokia staat zelf op het punt om de Lumia 900 in de Verenigde Staten te lanceren. Deze telefoon heeft een scherm van 4,3 inch en is daarmee ook zeker niet het minste toestel op het gebied van schermen. De Lumia 800 heeft bijvoorbeeld een scherm van ‘maar’ 3,7 inch. Verder dan 4,3 inch wil Nokia echter ook niet gaan, zo lijkt het.

Niklas Savander, vice-president van Nokia, heeft tijdens de MWC verteld dat de race om grote schermen onzinnig is en dat hij verwacht dat hier binnenkort een einde aan komt. Savander ziet een soort ‘monster truck syndroom’ waarbij mensen op een bepaald moment zullen inzien dat groter niet altijd beter is. Wanneer dit moment zal komen durft Savander niet te zeggen. De beste man vindt dat de smartphone-industrie moet draaien om nieuwe technologiën, niet om steeds grotere schermen.

Een groter scherm dan dat de Lumia 900 zal hebben zit er dan ook niet in, volgens Savander spreek je dan over een tablet-computer en dan heb je een hele andere discussie.