De consument wil smartphones die zo dun mogelijk zijn en beschikken over een relatief groot scherm. Dit blijkt uit onderzoek van Strategy Analytics. Het onderzoek heeft betrekking op inwoners van Engeland en de Verenigde Staten.

Uit dit onderzoek is gebleken dat de consument de voorkeur geeft aan smartphone’s met een schermafmeting van 4.0 tot 4.5 inch groot. Met deze afmetingen gaan we volgens sommige critici van smartphones naar ‘phablets’. Een goed voorbeeld hiervan is de Galaxy Note, deze telefoon lijkt een samenvoeging van een smartphone en een tablet te zijn. Waar de modellen steeds meer op tablets gaan lijken worden zij nog steeds verkocht als smartphone.

Desondanks is het vooral erg persoonlijk welke schermafmeting geschikt is voor jezelf. Het onderzoek laat dan ook naar voren komen dat verschillende aspecten meespelen in de keuze van model smartphone. Waar de één 3,7 inch ideaal vindt, zweert de ander bij een afmeting van 4,3 inch. Vooralsnog zijn deze twee afmetingen twee grenzen waar we de meeste huidige modellen van fabrikanten terug vinden.