De laatste tijd gaan er geruchten over nieuwe stappen van Asus in de mobiele markt. Het bedrijf zou zich opmaken voor de lancering van een smartphone met Android 5.0 en ook meedingen aan het bouwen van de eerste Google Nexus-tablet. Dankzij een hecht samenwerkingsverband met Google hoopt Asus zelfs het eerste bedrijf te zijn met de lancering van een Android 5.0 toestel. Echter, Asus wil niet alleen wedden op Android, het bedrijf kijkt met een schuin oog ook naar de ontwikkelingen rondom Windows Phone.

Benson Lin, het hoofd van de mobiele divisie van Asus geeft aan dat Asus interesse heeft in het bouwen van Windows Phone-toestellen, maar het juiste moment moet nog komen. Volgens Lin staat zijn bedrijf op erg goede voet met Microsoft, maar moet er nog gewacht worden op een geschikt moment om een eigen Windows Phone op de markt te zetten.

Wanneer het moment echter zal komen is voor Lin nog geen wetenschap die gedeeld dient te worden. Grappig genoeg vertelde de man wel dat hij een gebruik heeft om twee rivaliserende apparaten te gebruiken, op het moment bezit hij voorbeeld een HTC Titan en een Samsung Galaxy Nexus, respectievelijk met Windows Phone en Android dus.

Asus bouwde in het verleden al een Windows Phone, maar bracht dit toestel nooit op de markt. Voor later dit jaar staat er een Windows 8-tablet in de planning, waarbij de samenwerking met Microsoft erg nauw zou zijn.