1 min Devices

Maximale grootte Android applicaties naar 4 GB

Om het proces om een applicatie binnen te halen op een Android toestel zo simpel en snel mogelijk te houden, heeft Google tot vandaag een maximale bestandsgrootte van 50MB gehanteerd. Google ziet echter in dat ontwikkelaars voor bepaalde applicaties meer lokale opslagruimte nodig hebben.

Maximale grootte Android applicaties naar 4 GBVanaf vandaag is de maximale grootte van applicaties dan ook verhoogd naar 4GB. De APK (Application Package File) blijft een limiet van 50MB houden om ervoor te zorgen dat de interne opslag van het apparaat niet direct verloren gaat. Elke applicatie krijgt de beschikking over twee uitbreidingen van beide maximaal 2GB. De ontwikkelaar is hierbij vrij in welk formaat de bestanden worden aangeboden. Google host de bestanden op de Android Market om kosten voor ontwikkelaars te besparen.

Gebruikers zullen achteraf niet voor de onverwachte verassing komen te staan dat de update via de mobiele dataverbinding gedownload is, de totale bestandsgrootte van alle applicaties wordt weergegeven voordat deze worden geïnstalleerd of gekocht. Wellicht is Apple’s maatregel om downloads welke groter dan 20 MB zijn niet via 3G beschikbaar te stellen treffender, maar de Android-gebruiker wordt in ieder geval wel gewaarschuwd.

Bron:Android Developers