1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Google heeft besloten om het limiet van Android-installatiebestanden te verhogen. Applicaties mogen nu maximaal 100MB zijn en niet langer slechts 50MB. Applicaties die niet voldoende hebben aan 100MB opslagruimte moeten gebruik maken van de mogelijkheid om externe databestanden te downloaden, daar maken veel grote apps, zoals games, al gebruik van.

Nu de mobiele verbindingen maar ook de smartphones en tablets steeds sneller worden komt er ook behoefte aan grotere apps. Nu kunnen apps al veel groter worden dan 50MB door simpelweg na de installatie nog externe databestanden op te halen, maar deze bevatten vaak alleen mediabestanden, configuratiebestanden of simpelweg informatie maar nooit de echte programmatuur.

Google biedt ontwikkelaars nu meer mogelijkheden om grote installatiebestanden te verspreiden, het limiet van 50MB is per direct verhoogt naar 100MB. Apps kunnen nu dus twee keer zo groot worden. Om gebruik te maken van het hogere limiet moeten de apps wel verspreidt worden voor Android 4.0 of hoger, voor oudere versies wordt het niet ondersteund.

Google roept ontwikkelaars wel op, alleen de extra MB’s te gebruiken als het echt niet anders kan, apps moeten zo klein mogelijk blijven omdat dat simpelweg ruimte scheelt op de toestellen, kosten voor de eindgebruiker met een dure databundel en tot slot werkgeheugen.